tisdag, augusti 08, 2006
Danmark
Då var man på hemmaplan igen efter några dagar i Danmark och Skåne. Vi hade en helt otrolig tur med vädret; SMHI hotade med regn och åska men det såg vi inget av, tvärtom var det strålande sol och jättevarmt hela tiden. Bodde gjorde vi (två av tre nätter) på Missionshotellet: Nebo i Köpenhamn och det vill jag verkligen rekommendera: de håller låga priser, rummen och gemensamhetsutrymmena är fräscha och läget är bara en mycket kort promenad från centralstationen.

Vistelsen inleddes med en eftermiddag på Bakken vilket alltid är trevligt, men tyvärr var vi nog båda lite trötta efter att ha stigit upp rätt tidigt på morgonen och sedan åkt bil och färja samt checkat in på vårt boende. Trots det blev utflykten lyckad. Övernattning skedde i Helsingör hemma hos ett äldre par som driver ett B&B.

Nästa dag åkte vi till Köpenhamn efter en tidig lunch i Helsingör. Efter incheckning och en uppfriskande dusch begav vi oss ut på stan. En och annan pilsner slank ner och sedan köpte vi Jalapeno-poppers som vi smaskade på vid kajen i Nyhavn. Efter detta var det dags för en tidig middag på den italienska restaurangen Firenze som serverade en fantastisk antipasto och mycket god pasta!

Tack vare en ovanligt tidig middag hade vi krafter kvar att fortsätta kvällen ute på stan. Först promenerade vi lite och stannade till för en öl vid en liten servering alldeles nere vid vattnet - hur mysigt som helst. Sedan var det dags för vad som skulle komma att bli resans höjdpunkt - Ken Lending Blues BandMOJO Blues Bar. Fantastiskt bra musiker och en härlig stämning gjorde att vi stannade kvar ända till slutet och tro det eller ej, de gav inte upp förrän vid halv tre på natten!

En sen kväll ledde till att lite för många öl fann vägen ner i framförallt mannens mage och följande dag blev därför en smula avslagen. Vi hade planerat att gå och lyssna på en klassisk konsert på Glyptoteket kl. 11.00 och det gjorde vi också, men därefter hände inte mycket av intresse och kvällen avslutades betydligt tidigare än dagen innan.

Allt måste ha ett slut, så även sommarens sista(?) Danmarks-tripp och igår åkte vi tillbaks över sundet och hälsade på vänner i Helsingborg. Jag tror också att de faktiskt, efter 8 år, bestämt sig för att komma och hälsa på oss. Detta planerades till oktober och jag hoppas att inget kommer emellan denna gång.
 
Nedtecknat 15:33 Detta inlägg ¤


0 har kommenterat inlägget: