torsdag, februari 22, 2007
Resedagbok: Dublin
Idag har jag ägnat mig åt att skriva ned en reseberättelse från dagarna i Dublin. Bilderna är klickbara så ta gärna en närmre titt ifall ni är intresserade. Tyvärr blev många av bilderna oskarpa och för det mesta beror det på att vi fotat utan blixt för att inte dra så mycket uppmärksamhet till oss. Kanske kommer man över den spärren någon gång i framtiden, kanske inte...

Lördag 17 februari
Dag 1


Fitzsimons Hotel Fitzsgeralds

Eftersom planet från Malmö var ungefär 2 timmar försenat hann klockan bli rätt mycket innan vi kom fram till Dublin och hade checkat in på hotellet. Så snart sakerna var på plats begav vi oss ut i vimlet för att leta efter något att äta.

Hotellet låg mitt i Temple Bar som är översållat med pubar, restauranger och nattklubbar. Eftersom det dessutom var lördagkväll var det väldigt mycket folk i farten och inte det lättaste att hitta någonstans att äta.

Efter en lång vandring blev det i alla fall en slabbig kyckling på en pub i närheten av Trinity College innan vi gick vidare till Fitzgeralds där vi tog varsin Guinness och lyssnade på en trubadur.

Efter detta gick vi till hotellet för att sova men det var inte det lättaste eftersom vi bodde rakt över hotellpuben/nattklubben. Fram till klockan ett var det rätt okej för då var det bara en trubadur som underhöll, sedan körde DJ:n igång och det blev livat värre. Nåja, jag har inte så svårt för att sova i ljudliga miljöer, men vaknar däremot när ljudbilden förändras. Med andra ord blev det att jag vaknade när klubben stängde och senare när gatsoparen körde förbi, men på det hela taget gick det rätt bra i alla fall.


Söndag 18 februari
Dag 2

Guinness Gate Hästar Guinness Waterfall Guinness Waterfall
Provsmakning Guinness Sky Bar Sky Bar Lång kö

Dagen inleddes med en hotellfrukost som inte var den bästa jag ätit, men som i alla fall fyllde sin funktion. Sedan bar det av mot Guinness Storehouse som jag antar att de flesta som besöker Dublin får för sig att besöka.

Det var en rätt trevlig rundvandring som avslutades med att man fick sig en pint i skybaren högst upp. Tyvärr var det rätt mycket folk så vi fick stå och hänga i baren medan vi drack vår öl. Trevligt, men påfrestande för fötterna som redan gått långt denna dag.

Utanför ringlade sig nu kön väldigt lång och vi var verkligen glada att vi gått dit direkt efter frukost. Det vete sjutton ifall vi inte hade vänt om vi kommit ett par timmar senare...


Tradsession Tradsession The Brazen Head Dagens soppa

Efter besöket på Guinness kände vi oss hungriga och slank in på en pub i hopp om att få oss mat i magen. Det hade vi nog kunnat få, men här var det jam-session, eller vad man nu kallar det på folkmusikspråk, och maten serverades i ett annat rum. Med andra ord fick musiken bli vår föda. Det var nämligen det här jag vill se med egna ögon. Hur folk kom och gick och turades om att ta initiativ till nya låtar.

En kvinna började lite smått prata med mannen och det kom fram att han var pianolärare. Genast undrade hon om vi kunde och ville sjunga, fast det ville vi så klart inte. Hon rekommenderade oss att forsätta till ett annat ställe efteråt där det också skulle förekomma musik under avslappnade former. Tyvärr var där knökfullt, men vi fick oss i alla fall lite soppa.


Sashimi Nudlar The Porter House 1 The Porter House 4

På kvällen blev det besök på en japansk restaurang, Yamamori Noodles, där vi bland annat åt underbart god sashimi. För mig var det första gången jag testade sashimi, men det kommer absolut att bli fler gånger.

Efter detta fortsatte vi till The Porter House för att lyssna på ett irländskt band. De spelade bra och extra kul var att en av musikerna spelade säckpipa, det är inte varje dag man får lyssna till det. Vid ett par tillfället utbröt även spontan dans och det var vad vi såg i den vägen under vår korta vistelse.


Måndag 19 februari
Dag 3


Krabbkakor & Carpaccio Carpaccio Lammlever The Oliver St. John Gogarty

Nu var det dags för kultur av annat slag. Stegen styrdes mot National Gallery där vi spenderade en stund bland vackra målningar. Jag rekommenderar verkligen att man besöker konstgallerier när man besöker de brittiska öarna eftersom man här fortfarande har vett att ha gratis inträde till skillnad från oss här i Sverige.

Nu började mina ben och fötter säga ifrån så det fick bli ett stopp på The Duke innan det var dags för lunch. Ännu en liten promenad innan vi kom fram till The Mermaid Café där vi skulle äta 2-rätters lunch. God, vällagad mat ackompanjerad av fruktansvärt högljudda bordsgrannar vilket var lite synd eftersom vi knappt kunde prata med varandra.

Nu var det äntligen dags för shoppingrunda. Hittade ganska snart till Brown Thomas där jag tittade på handväskor och kläder som jag bara kan drömma om att köpa men det är verkligen roligt att man åtminstone kan få titta. Inget blev shoppat varken på Brown Thomas eller någon annanstans, inte ens en anteckningsbok och penna som jag pratat om sedan vi lämnade lägenheten.

Kvällen avslutades med irländsk musik på The Oliver St. John Gogarty. Tyvärr var här så fullt att det var ståplats som gällde vilket fick till följd att vi inte blev särskilt långvariga. Istället gick vi till hotellet och packade väskorna inför hemresan följande dag.



Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

Etiketter: , ,

 
Nedtecknat 10:28 Detta inlägg ¤


9 har kommenterat inlägget: